Diabetes Mellitus Wetenschap
Astaxanthin attenuates DNA fragmentation and cognitive decline in type 2 diabetic rats20-06-2025Potential properties of astaxanthin include immunomodulation, antioxidant, and anti-inflammatory effects. In diabetic rats, we examined the potential impacts and underlying mechanisms of astaxanthin on hippocampal DNA, cognition, and glycemic status. Rats were divided into five equal groups: non-diabetic, and diabetic (non-treated, metformin treated, astaxanthin treated, and treated with a combination of metformin and astaxanthin). Both spatial and non-spatial memory and learning were assessed....
Projecten
Koken met eigen kinderen - Dieet op de kaart
Het buurtcentrum Morschwijck draait al enige tijd een kookclub voor kinderen en een kookclub voor mensen met een verstandelijke beperking. In samenwerking met Cello zal er een kookclub worden gestart...
Lees meer
Lekker goedkoop koken - Dieet op de kaart
Het project van kerken en andere partners met en voor mensen die door de crisis geraakt zijn en door financiële problemen geen goede voeding...
Lees meer
Ziekteperceptie bij patiënten met D.M. type II in Cambodja
Deze studie betreft een kwalitatief onderzoek naar ziekteperceptie bij patienten die geregistreerd zijn in een kliniek in een dunbevolkte omgeving in Cambodja (Cambodia-Dutch Organization). Alle...
Lees meer