Stoptober; Nederland gooit de peuk d’r in

17-09-2014
Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers massaal aanmoedigen om mee te doen met Stoptober.
 
In Engeland is Stoptober al enkele jaren een groot succes. In het eerste jaar deden maar liefst 268.000 rokers mee. In 2014 vindt Stoptober ook in Nederland plaats.
Het grote succes van eerdere Stoptoberacties in Engeland heeft alles te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een korte periode is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Immers: als je 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol!
 
Wil je van het roken af? Meld je aan en steun elkaar!
Rokers die willen meedoen kunnen zich nu aanmelden via de website www.stoptober.nl. Als stopper kun je daarnaast gratis de Stoptober-app downloaden. Via de app en social media kun je dagelijks op aanmoediging rekenen. Het is ook mogelijk om per e-mail berichten te ontvangen met tips en aanmoedigingen.
Stoptober krijgt ook aandacht in diverse landelijke media en commercials, met als landelijk ambassadeur radio-dj Gijs Staverman.
Spreek met je eigen omgeving af samen te stoppen en elkaar door de 28 dagen heen te helpen. Met z’n allen gaat het lukken!
 
Hulp en vergoeding ondersteuning
De kans op een succesvolle stoppoging is groter wanneer men gebruik maakt van stopondersteuning. Op de website van de GGD vindt u informatie over verschillende mogelijkheden: www.ggdhm.nl/stoppenmetroken.nl.
En niet onbelangrijk: diverse methoden van stopondersteuning worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering. Kijk uw polis hierop na.
 
In overleg met uw huisarts kan een afspraak gemaakt worden bij een praktijkverpleegkundige van CELLO voor informatie en begeleiding bij het stoppen met roken.


Projecten

Koken met eigen kinderen - Dieet op de kaart
Het buurtcentrum Morschwijck draait al enige tijd een kookclub voor kinderen en een kookclub voor mensen met een verstandelijke beperking. In samenwerking met Cello zal er een kookclub worden gestart...
Lees meer

Lekker goedkoop koken - Dieet op de kaart
Het project van kerken en andere partners met en voor mensen die door de crisis geraakt zijn en door financiële problemen  geen goede voeding...
Lees meer

Ziekteperceptie bij patiënten met D.M. type II in Cambodja
Deze studie betreft een kwalitatief onderzoek naar ziekteperceptie bij patienten die geregistreerd zijn in een kliniek in een dunbevolkte omgeving in Cambodja (Cambodia-Dutch Organization). Alle...
Lees meer